Can Solivera

Can Solivera biologische olijfolie

Op de berghellingen van het Ebro-dal in midden Spanje groeien eeuwenoude Arbequina en Empeltre olijven. Een paar jaar geleden begon een aantal boeren in het dorp Riba Roja d’Ebre met de oogst van de verwilderde inmiddels biologisch gecertificeerde olijven.
De Can Solivera olijfolie wordt verwerkt in steenmolens.

Steenmolens

Deze staan vlak bij de olijfgaarden waar de olijven op authentieke wijze worden geperst. Gekneusde olijven worden in laagjes tussen stromatten gelegd. Een mechanische pers drukt de olie en het vruchtwater uit een stapel van 30-40 lagen. Can Solivera zuivert de olijfolie door de minuscule deeltjes vruchtvlees naar de bodem te laten zweven (decanteren). Dit eeuwenoude proces is niet efficiënt, maar zo wordt de oorspronkelijke smaak het beste behouden.

Het resultaat is een zachte, fruitige wilde olijfolie. We hebben twee soorten, voor informatie, klik hier.

Can solivera biologische olijfolie
Can Solivera biologische olijfolie