Olie (diverse soorten)

img_0760
Het geheim van Fandler olie:
Koud geperst, 100 % zuiver, vers geperst met regelmatige tussenpozen.
Eerste persing met behulp van een hydraulisch persprocedé
Vol van natuurlijk aroma, smaak en kleur.
Ongefilterd, ongeraffineerd, zonder verdere toevoegingen en natuurlijk 100 % biologisch.

Wij selecteerden voor jou:
Pompoenpit olie. Wereldberoemde, notenachtige fluweelzachte olie. Hoe je het wilt combineren, is aan jou. Het past bij veel gerechten. Van Vanille-ijs tot gemengde sla en van vleesgerechten tot “scrambled eggs”.

Hennepzaadolie. Hennep wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Minder bekend is de heilzame werking van hennepzaadolie voor de huid. Maar hier gaat het natuurlijk om de smaak. Nootachtig, grassig. Culinaire olie om te gebruiken in combinatie met koolsoorten, sperziebonen, rucola, andijvie- of aardappelsalade.

Huttentutolie, ook wel Cameliaolie genoemd is gemaakt van Vlasdodder (=Vlasdotter).
Deze kruidige olie is rijk aan omega 3 vetzuren. Hij ruikt naar verse doperwten en jong vers gras. Ideaal voor de koude keuken: salades, (dip)sauzen, en gecombineerd met hartig broodbeleg. Ook prima bruikbaar als pittige kruidenolie voor bijvoorbeeld wokgerechten.

Walnotenolie. De walnoten voor deze olie zijn handmatig gekraakt. De authentieke smaak en aroma van noten combineert uitstekend met veel verschillende gerechten en salades. Daarnaast is deze olie ook uitstekend te gebruiken in combinatie met kaas of zoete producten.

Voor meer informatie over de familie Fandler, klik hier.